Aankoop andere woning

Wij waren ons aan het oriënteren op de woningmarkt omdat we de woning wilden inruilen voor een grotere. Ons gezin had behoefte aan meer ruimte en onze inkomens lagen op een goed niveau zodat we ons een grotere woning konden veroorloven . In een vroeg stadium kwamen wij in aanraking met Brain Capital Advies. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld in de gehele financiële begeleiding. Wij dachten we verkopen de “oude” woning en kopen een riantere waarbij we gewoon een nieuwe hypotheek afsluiten. Brain Capital Advies heeft onze hele financiële situatie meegenomen en inzichtelijk gemaakt zodat we vooraf wisten hoe onze financiële situatie er na de verwerving van ons droomhuis uit zou zien. In de analyse hebben we veel hypotheekvarianten besproken.

Omdat we over behoorlijk veel financiële buffers/vermogen beschikken is het opbouwen van vermogen bij de hypotheekverstrekker of het aflossen van de lening minder relevant. Daardoor hebben we nu een lagere maandlast hetgeen zeer welkom is vanwege de hoge lasten van onze studerende kinderen.
Over 10 jaar zijn onze kinderen het huis uit zodat onze inkomsten ruim genoeg zijn om eventueel alsnog te gaan aflossen. Wellicht verkopen we de woning dan wel en vestigen ons dan in een appartement. Willen we echter toch blijven wonen dan is dat ook geen probleem.
De financiële analyses en het advies van Brain Capital Advies hebben ons erg geholpen met het nemen van alle financiële beslissingen. Ook bij de begeleiding van ons vermogen speelt Brain Capital Advies een belangrijke en rustgevende rol. Periodiek nemen we alle financiële zaken door met Brain Capital Advies.

 • Categorie: Vermogensbeheer
 • Klant: Familie Winters

 • DGA: pand, RC & pensioen vraagstuk

  Welke situatie werd aangetroffen? De directeur groot aandeelhouder (DGA) had een (commercieel) pand in privébezit en verhuurde deze aan zijn BV. Fiscaal stelde de DGA derhalve …….

  Lees meer
 • Vermogensbeheer

  We hadden een behoorlijk vermogen opgebouwd met ons bedrijf dat we een aantal jaren geleden hebben verkocht. Nadat we de deal gedaan hadden was …..

  Lees meer
 • Aankoop andere woning

  Wij waren ons aan het oriënteren op de woningmarkt omdat we de woning wilden inruilen voor een grotere. Ons gezin had behoefte aan meer ruimte en onze inkomens ……

  Lees meer
 • Ondernemer

  Wij hebben een prima draaiend bedrijf hetgeen veel van onze tijd kost. Verder bezitten we inmiddels zowel privé als in de BV over behoorlijk wat liquiditeiten. We hebben alles nu ge(her)structureerd zodat we niet alleen weten hoe …

  Lees meer

© Copyrights - Brain Capital

Brain Capital is volledig onafhankelijk en staat geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten en beschikt derhalve over alle wettelijke vergunningen die nodig zijn om als financieel dienstverlener te mogen opereren.