Ik wil over een paar jaar mijn bedrijf verkopen?

De verkoop van een bedrijf heeft een enorme impact op het (financiële) leven van de DGA. U kunt hieraan meer voorbereiden dan u wellicht denkt.

Indien er contacten ontstaan over het verkopen van uw bedrijf, is het cruciaal voor uw onderhandelingspositie dat u onderbouwde kennis heeft over uw optimale opbrengst.

Als wij vooraf inzichtelijk maken hoe uw financiële leven er uit ziet bij verschillende verkoopopbrengsten, dan bent u in staat te bepalen welke minimum prijs u zich kunt veroorloven. Dit inzicht werkt 2 kanten op:

  1. Dit inzicht stelt u in staat die opbrengst te accepteren die voor u voldoende is en te voorkomen dat een verkoop afketst terwijl met de verkoop wel al uw financiële plannen ingevuld kunnen worden!
  2. Dit in tegenstelling tot “verkopen voor zo veel mogelijk” en er vervolgens achter komen dat dit onvoldoende is voor uw financiële wensen. Het kennen van scenario’s in de verkoopopbrengst van uw bedrijf draagt in de praktijk vaak bij aan verbetering van de bedrijfsvoering.

Brain Capital zorgt voor een compleet en realistisch  inzicht in uw financiële toekomst en helpt u om onderbouwde besluiten te maken. Tijd vliegt en uw financiële toekomst / ‘oude dag’ is te belangrijk om er slechts op gevoel gebaseerde besluiten over te nemen.

© Copyrights - Brain Capital

Brain Capital is volledig onafhankelijk en staat geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten en beschikt derhalve over alle wettelijke vergunningen die nodig zijn om als financieel dienstverlener te mogen opereren.