Mijn bedrijf is mijn pensioen?

Is uw bedrijf uw beoogde pensioen? Is het uw plan om uw bedrijf te verkopen?

Ook als dit goed lukt, ontstaan er in de praktijk vaak onvoorziene gevolgen en een niet geheel volledig voorbereide situatie.

Ook komt het helaas vaak voor dat de verkoop van een bedrijf onvoldoende oplevert om het ‘pensioen’ te garanderen dat u wenste. Pensioen tussen aanhalingstekens, omdat het vaak niet duidelijk is wat er precies van verwacht wordt:

  • voldoende middelen voor ‘de oude dag’, maar hoe lang duurt die periode? wat als de pensioenwetgeving wordt aangepast?
  • onafhankelijkheid op korte termijn is vaak een gevoelsuitspraak van een ondernemer. Kwantificeer dit eens goed? Hoeveel geld is in uw geval voor nodig? (wat zijn uw uitgaven en verplichtingen en verwachte veranderingen in de gezinssituatie?)

Wij rekenen niet alleen risico’s en scenario’s voor u door . We  geven  inzicht en de mogelijkheden hier op in te spelen.
Een goed financieel plan zorgt voor een sterke reductie van onvoorziene aspecten. U krijgt inzicht en meer grip op uw  financiële toekomst. Niet alleen het opstellen van een plan draagt daar toe bij. Ook het jaarlijks updaten en bijsturen is hierbij van groot belang!

Waarom? Het succes en de kasstroom uit uw bedrijf, kan in de toekomst gaan varieren. Uw financiele plan moet daarom regelmatig getoetst worden. U wilt blijven weten waar u aan toe bent en hoe de vlag er precies bij hangt, toch?

Brain Capital zorgt niet alleen voor een onderbouwde en realistische verwachting ten aanzien van uw pensioen. Wij zorgen ook voor optimalisaties als deze zich voordoen.

© Copyrights - Brain Capital

Brain Capital is volledig onafhankelijk en staat geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten en beschikt derhalve over alle wettelijke vergunningen die nodig zijn om als financieel dienstverlener te mogen opereren.