top of page
Grafieken analyseren
Hypotheekadvies en –bemiddeling

Of het nu gaat om het kopen van je eerste woning, een verhuizing of om een analyse van je huidige hypotheek? Je wilt het allemaal goed regelen. We adviseren je graag zodat je straks en in de toekomst goed zit met je hypotheek.

Een passend onafhankelijk hypotheekadvies. Keuze uit alle hypotheekaanbieders. Altijd de beste keuze voor jou.

Wat onderzoeken wij voor jou als relatie?

Hoeveel geld je nodig hebt en hoeveel je kunt lenen. Welke verschillende hypotheken en voorwaarden zijn er?

Hypotheekadvies – wat kost het?

Het eerste oriëntatiegesprek kost niets. Wil je daarna een hypotheek afsluiten of je hypotheek aanpassen? Dan betaal je een vergoeding voor het advies en voor de bemiddeling. Afhankelijk van jouw situatie en wensen doen wij na het eerste gesprek een passend voorstel.

Wat is haalbaar?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe woning is de eerste vraag of jouw wens ook haalbaar is. Wij rekenen uit wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Ook als je jouw huidige hypotheek wilt wijzigen, analyseren wij of dat mogelijk is.

Wat wil jij?

Heb je een woning gekocht of besloten dat je jouw hypotheek wilt aanpassen, dan begint het echte advieswerk. Voordat we daarmee kunnen beginnen, worden al jouw financiële gegevens op een rij gezet. Ook is het van belang dat je aangeeft wat jouw toekomstplannen zijn en hoe je tegenover risico staat als er onverwachte dingen gebeuren.

Welke producten en regelingen?

Nu we jouw situatie in beeld hebben en weten wat jij wil, helpen we jou om te kiezen uit de verschillende hypotheekvormen, rentevaste perioden en hypotheekvoorwaarden. Daarbij worden verschillende varianten naast elkaar gezet, zodat je kan zien wat de verschillen tussen de ene en de andere variant zijn. Ook checken we of je in aanmerking komt voor een Starterslening of de Nationale Hypotheek Garantie.

Wat worden je woonlasten?

Zijn alle keuzes gemaakt, dan berekent Brain Capital precies wat jouw woonlasten worden.

Hypotheekadvies
Keyboard and Mouse
Vermogensbegeleiding

Brain Capital heeft een uniek vermogensbegeleidingsconcept voor haar klanten met een beleggingsvraagstuk. Waarom zijn we hiertoe overgegaan en hebben we dit ontwikkeld?

Klanten willen vaak niet  beleggen, maar moeten dit om een acceptabel rendement te behalen. Het beleggen besteden zij vaak uit aan een vermogensbeheerder. Dit kan al dan niet de eigen bankrelatie zijn. Wij helpen u om hen goed aan te sturen.

Veel vermogensbeheerders zijn niet onafhankelijk, of ze verdienen altijd aan u, ook als er sprake is van negatief rendement. Ook is uw geld niet zondermeer zeker indien er iets gebeurd met bank of vermogensbeheerder. Welke vormen zijn wel veilig indien er iets gebeurd met bank of vermogensbeheerder?

Geen rendement zonder risico. Wat heeft u nodig?

Wij helpen u aan inzicht in een gebalanceerde vermogensdoelstelling en daarmee het risico dat u loopt. Om uw lange termijn financieel plan te bereiken, dient u een bepaald rendement te bereiken. Hoe meer rendement u nodig heeft, hoe meer risico u gaat lopen. Vandaar onze vraag: “wat heeft u nodig?”. Het antwoord op deze vraag verandert in de loop van de tijd (door meevallers en tegenvallers in de BV, gerealiseerd rendement, etcetera).

Bestaande geteste strategieën worden door ons vermogensbegeleidingsmodel gemengd tot een uniek totaal dat aansluit op de wensen, doelstellingen en de situatie van de klant. Wij kunnen u helpen met onder andere:

  • Buy-and-hold strategieën

  • Trendbeleggen

  • Alternatives, zoals Asset backed lending

 

We kunnen u uiteraard inzage geven in de resultaten van ons vermogensbegeleidingsconcept.

Kortom, een belangrijke toegevoegde waarde van Brain Capital aan u, kan liggen in onze onafhankelijke positie ten opzichte van banken en vermogensbeheerders.

Uw vermogen is geen sluitstuk, maar onlosmakelijk & veranderend onderdeel van uw financiële planning.

Vermogensbegeleiding
Financiële planning

Bent u eigenaar van een holding structuur met 1 of meer werk BV’s?

 

Dan bent u de directeur groot aandeelhouder (DGA) die bij ons past. Uw privé financiën en die van de BV’s lopen naar alle waarschijnlijkheid door elkaar. In veel gevallen beseft u dit niet of onvoldoende. Vaak is de financiële positie minder (fiscaal!) rooskleurig of  bestaan er risico’s. 

 

Inzicht uit overzicht

Met het opstellen van een Financieel Plan scheppen wij inzicht en overzicht waardoor u uw totale financiële situatie begrijpt en overziet. Vervolgens zorgen wij ervoor dat u gefundeerd besluiten kunt nemen om uw financiële situatie integraal te verbeteren.

U kunt gerust dergelijke financiële beslissingen nemen omdat wij u inzicht geven in de impact ervan en deze extrapoleren naar de toekomst.

 

U mag denken aan het integraal op elkaar afstemmen van activa in bedrijf en privé, pensioenverzekeringen en pensioenverplichtingen, optimalisatie van de opbouw van reserves in de (beheer) bv versus het uitkeren van inkomen en dividend.

Brain Capital zorgt voor doordachte integrale financiële planning en uitvoering.

 

Werkwijze opstellen Financieel Plan

Stap 1 Kennismaken. Uitleg werkwijze. Doelen en wensen helder maken.

Inzicht in kosten voor het opstellen van een Financieel Plan
Afspraken maken en vastleggen in een opdracht tot dienstverlening

 

Stap 2 Opstellen en uitwerken van de Financiële Planning.

Door middel van dit inzicht ontvangt u een helder totaalbeeld van uw complete financiële situatie. Dit is altijd een vast onderdeel van de dienstverlening. Alleen met een goed en accuraat overzicht kan er een passend advies worden gegeven. Naar aanleiding van het Financieel Inzicht Totaal worden tips, aandachtspunten, besparingsmogelijkheden en verbeterpunten voorgesteld. Vervolgens kunt u ervoor kiezen verder te gaan met het adviestraject. 

 

Stap 3 Het adviestraject. 

In het adviestraject vindt de uitwerking van de gekozen verbeterpunten plaats. U ontvangt een deskundig en gedetailleerd advies zodat u een gedegen beslissing

 

Stap 4 Aanvragen en bemiddeling

In deze stap vindt de uitvoering van het advies plaats.

 

Stap 5 Uw financiële zaken bewaken en borgen.

Indien u als klant verzekerd wilt zijn van blijvende professionele begeleiding, dan is een Service Overeenkomst de oplossing. Door middel van een Service Overeenkomst blijft het financiële plan up to date en goed onderhouden

Financiële planning
Pensioenanalyse en –advies

Brain Capital maakt Pensioenanalyses en geeft op verzoek pensioenadvies aan klanten in loondienst maar ook aan de Directeur Groot Aandeelhouder.

 

Het pensioenadvies hangt vaak samen met het de financiële planning. Op pensioenvlak is veel gaande. De overheid tracht het pensioenstelsel aan te passen van een meer collectief pensioen naar een toekomstbestendig individueler pensioen. Dat is een ingewikkelde en lastige aanpassing die impact gaat hebben op alle pensioenen. Bij dit proces zijn naast de overheid ook de vakbonden, werkgevers en pensioenuitvoerders betrokken. De verwachting is dat dit impact op elk pensioen gaat hebben. Brain Capital volgt de ontwikkelingen nauwgezet.

Pensioenadvies
bottom of page